CREATIEVE COACHING, Persoonlijk ontwikkeling, 
producties, regisseren, workshops 
gewoon alles met theater, voor iedereen maar dan

 net even anders

Welkom bij Net Even Anders

Het bedrijf waar creatief uitdagen, theater en ontwikkeling 
samen op een podium staan. Kijk snel wat we voor je kunnen
betekenen , regisseren, coachen, met ons kan je alle kanten op 

 

contact

Het laatste nieuws

Hoe herken ik een o.c.t.d (theatermens)

Je kent ze wel, theater mensen. Of niet. Maar hoe kun je mensen nou herkennen die ook lijden aan O.C.T.D. Het welbekende fenomeen Obsessive compulsive theatre disorder. Je kunt het wel herkennen aan de drang om mee te zingen met elk liedje en bij elk voorgelezen monoloog een decor voor te stellen. Dat zijn bijvoorbeeld een aantal van de bekendste symptomen.

Maar hoe herken je die theatermensen nou precies?

Lees meer...

Lopende projecten

De nieuwe voorstelling van Theater Net Even Anders 

In semptember volgt er meer info hierover.

Ben je geïnteresserd? Stuur dan een mailtje.

Project bij het Leger des Heils

Creatief uitdagen is om verbetering vragen

Onze Missie

Mijn naam is Bennie Nieuwenhuis en dit is mijn bedrijf, Theater Net Even Anders.
Ik geloof dat creativiteit de oplossing is om de sleur te doorbreken. Om te denken. Dit werkt zowel voor mensen met een rugzakje als bij managers op de arbeidsvloer.

Wij zetten theater in om een verandering teweeg te brengen, oude patronen te doorbreken, nieuwe inzichten te krijgen of gewoon een supertoffe voorstelling neer te zetten waarin we het publiek laten nadenken.
Dat is wat theater is.

Theater Net Even Anders staat voor het inzetten van theater en creativiteit op allerlei manieren, van workshops tot het maken van voorstellingen voor instanties.
Van een-op-een creatieve begeleidingstrajecten, tot het regisseren van koren. Hierbij hoort ook het regisseren, schrijven en het maken van boeiende voorstellingen met een vleugje absurdisme voor amateurs en semi-profesionele theatergroepen.

Al met al zijn wij multi-inzetbaar, maar toch is het mogelijk dit alles met elkaar te verbinden. Wij kijken namelijk altijd naar de mens achter de problemen, de mens achter de werknemer, de mens achter de manager, de mens achter de acteur. Het stukje persoonlijke, dat is wat ons nét even anders maakt.


We denken niet in hokjes maar in blokjes

wat kunnen we voor je doen

Voorstellingen

Wij specialiseren ons in het maken van professionele voorstellingen mét speciale doelgroepen. Rugzakje, dakloos, (ex)verslaafden mensen met autisme, iedereen heeft zijn eigen verhaal.

We gebruiken creatief uitdagen en theaterlessen om een voorstelling te maken waarbij de deelnemers zichzelf (opnieuw) ontdekken en waarin ze hun verhaal kwijt kunnen.

 

Het mooie van dit traject is dat je een pure voorstelling krijgt, die ook nog eens het publiek kan raken.

Klik snel door
voor het hele verhaal

Creatieve coaching

Voor mensen die vastlopen in hun hersteltraject, in hun leven of zichzelf willen ontdekken en uitdagen, hebben wij dé oplossing: onze creatieve vorm van coaching! Wij dagen mensen uit met prikkelende opdrachten, variërend van acteren tot schrijven en proberen zo het stukje creativiteit te openen.

 

We zetten mensen spelenderwijs, creatief voor het blok en als het kan zelfs op het podium. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Het is maar net wat jij nodig hebt of wilt. Wij doen alles op maat.

Dat klinkt goed,
maar wil graag nog meer lezen

Regisseur

Als regisseur ben ik enthousiast, bevlogen, superfanatiek en zit ik vol passie.

 

Mijn unieke manier van regisseren is vooral voelbaar in de manier waarop ik met de spelers omga.

 

Ik zoek de kracht van iedere speler en daag ze daarbij uit. Zo tillen we de voorstelling samen naar een hoger niveau. Een voorstelling waar het publiek het nog lang over zal hebben.

 

 

Als ik meer info had, 
zou het kunnen KLIKken

Workshops

Wil jij een workshop die net even anders is?

Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik geef de volgende workshops:

 

- Improvisatietheater

- Creatief teambuilding

- Acteren

- Omdenken

Is er werk aan de winkel?
 Klik snel verder

Performance coaching

Ben jij een artiest, theatermaker, een groep of een koor? Iemand die een act wil verbeteren of zich afvraagt hoe (beter) te performen?

 

Hier ben je aan het goede adres! Met mijn aanstekelijke energie en kritische kijk probeer ik elke act naar een hoger niveau te tillen.

Koren, bestaande voorstellingen, artiesten, een ding is zeker, je krijgt een eerlijke mening/feedback en we werken samen aan een nog mooiere act!

Ik wil graag meer lezen!
 Dat kan

er was ooit een zaadje in mijn hoofd geplant.
het groeide uit tot een zelfvertrouwenboom.

Regisseren en performance coach

Tijdens mijn acteursopleiding werd ik verliefd op het theatermaakvak. Ik begon me dan ook snel te specialiseren in het maken van producties.

Ik heb tijdens stages op verschillende plekken shows mogen (co-)regisseren en maken, variërend van Avonturenpark Hellendoorn tot het Leger des Heils. Daarnaast heb ik ook mijn eigen voorstellingen ontwikkeld en geproduceerd.

 

Het mooie van het regisseren is dat ik al mijn creativiteit en talent kan benutten. Ik schrijf namelijk zelf teksten, acteer, componeer muziek, zing, ontwerp decor, doe de cinematografie en heb talent voor producties organiseren en produceren. Ik ben als regisseur superenthousiast, maar ook erg kritisch en heb een akelig oog voor detail. Dat moet ook wel, want alles op het podium vertelt iets. Of het nou de kleur van een lamp is, een kledingstuk of de emotie waarin je iets speelt of zingt. Het is aan mij de taak ervoor te zorgen dat wat je doet, ook hetgeen is wat je het publiek wilt meegeven.

 

Als toneelregisseur

Theatermaken is mijn passie. Dat merk je als ik voor de groep sta. Verwacht geen regisseur die stilzit aan de zijkant, maar een die meedoet met de opdrachten. Een regisseur die uitdaagt, die niet genoegen neemt met een zesje. Vaak laat ik acteurs eerst hun eigen ingeving volgen, alvorens er samen aan te gaan sleutelen. Deze manier zorgt voor maximale inbreng en creativiteit van de acteurs.

Het bewerken van voorstellingen is ook geen probleem, al zal ik er graag een originele twist aan geven.

Als ik de keuze heb, maak en schrijf ik het liefst voorstellingen op maat. Mijn voorstelingen zijn een mix van poëzie, absurdisme, droge humor en filosofisch met een sausje realiteit. Dit geheel omlijst ik met een strak theaterbeeld, waarbij het, zelfs voor mensen die de taal niet begrijpen, mooi is om naar te kijken. Dat is waar theater voor mij over gaat. Een mooi uitziende voorstelling die goed en strak in elkaar zit, waarin alles tot in het kleinste detail klopt. Dit met als doel het publiek te vermaken en, als het even kan, hun ook nog wat mee te geven.

 

Als performance coach

Tijdens een repetitie voor een gala was een zangeres met een grote glimlach "Mag Ik Dan Bij Jou" aan het zingen.

Ik vroeg haar: 'Weet je wat je zingt?' Ze reageerde hierop met: 'Jazeker, ik voel het ook'. Dat hoor ik vaker, maar dit wil nog niet zeggen dat je het daadwerkelijk overbrengt.

Ik gaf haar wat tips en zij vroeg me naar het lichtplan te kijken. Het resultaat was een van haar beste performances, gecombineerd met een supergaaf theaterbeeld.

 

Als theatermaker weet ik maar al te goed hoe je een verhaal moet vertellen. Of dat nou in de vorm van theater, muziek of dans is.

Ik wil je graag helpen je verhaal nog beter en mooier te vertellen.

Een-op-een coaching en voorstellingen

Theater inzetten en combineren met zorg is mijn grootste passie. Voor mijzelf heeft het gewerkt en ik zie het dagelijks om me heen.

Theater kan veel losmaken. Je kan je creativiteit er helemaal in kwijt. Je krijgt zelfvertrouwen. Je kan iemand anders zijn en zo toch je eigen problemen verwerken.

Wij bieden twee trajecten. Een-op-een creatieve coaching en trajecten waarin we met een hele groep een voorstelling maken.

Een-op-een coaching

Voor wie?

Voor mensen die zelf vastlopen of vastzitten in een traject. Mensen die willen leren hun gevoel te uiten, of mensen die daar juist in vastlopen. Mensen die meer zelfvertrouwen willen, of voor mensen die denken dat ze niet creatief zijn (iedereen is dat namelijk op zijn/haar manier wel!). Zo heb ik voor zowel zorginstellingen als voor jobcoaches allerlei verschillende mensen mogen helpen. Mensen die op eigen initiatief naar mij toekomen, zijn ook welkom.

Creatief uitdagen is om verbetering vragen en ik geloof dat het iedereen wel wat kan geven.

Wat doe ik?

Als ervaringsdeskundige geef ik geen therapie, maar help ik jou op een creatieve manier verder. Door middel van creatieve coaching schrijven wij en spelen wij scènes. We doen theaterspellen en maken misschien zelfs wel samen een miniperformance. Het kan ook zijn dat we samen een verhaal schrijven en dat dan laten drukken. Lifecoaching, maar dan op een creatieve en speelse manier. 

Traject met voorstelling

Voor wie?

Een bewezen succes! We maken een voorstelling met je doelgroep. Dit kan variëren van een groep managers tot deelnemers van een zorginstelling.

Voor het Leger des Heils heb ik al meerdere voorstellingen gemaakt. Daar maken wij met deelnemers met uiteenlopende problematiek een voorstelling. Dit zorgt voor verbinding, begrip naar elkaar, maar ook begrip van het publiek.

Waarom?

Herstelgericht werken en participatie wordt steeds belangrijker in de zorg. Mensen helpen door te doen en ze aan het werk te zetten, dat is precies wat wij doen. Spelenderwijs een voorstelling maken, zodat mensen hun eigen dingen vergeten, verwerken en mischien zelfs gebruiken.

Aangezien je met een groep op het podium staat, is de drempel veel lager, maar het effect blijft groot. Deelnemers krijgen een boost in hun zelfvertrouwen. We maken namelijk een professioneel uitziende voorstelling voor een publiek.

In het repetitieproces wordt aan van alles gewerkt. Dit gaat van theaterlessen, tot lessen in hoe je omgaat met podiumangst. Deelnemers worden uitgedaagd zelf mee te schrijven of te denken. 

Theater is op zo veel meer vlakken effectiever dan bijvoorbeeld kickboxen, omdat je niet alleen de deelnemers een uitlaatklep geeft. Je geeft ze ook nog eens de kans boven zichzelf uit te stijgen en zichzelf meer te openen. Daarnaast krijg je een unieke voorstelling waarmee je het publiek extra aan het denken zet. Het mes snijdt dus aan beide kanten. 

 

 

Workshops en cursussen

Theaterlessen maken altijd deel uit van mijn repetities. Hier is het beter worden in theater altijd het doel. Maar theateropdrachten kunnen ook ingezet worden voor andere doeleinden.

Dat is wat ik doe tijdens de workshops die ik geef. Ik heb een talent voor het omzetten van specifieke opdrachtvragen naar leuke en speelse theateropdrachten. 

Zo heb ik bijvoorbeeld een workshop gegeven voor managers en kantoormedewerkers van zorgverzekeraar Menzis. Het doel van het programma was teambuilding en omdenken. Het specifieke doel was managers en medewerkers meer naar één niveau te krijgen. Ik gebruikte contactimprovisatie opdrachten om dit op een speelse manier te symboliseren. Het resultaat was een workshop zoals ze die nog nooit hadden gehad, maar zeer effectief. 

Bij Theater Net Even Anders kan je alle kanten op. Wij geven de volgende workshops, maar kunnen in overleg altijd kijken naar andere mogelijkheden.

Improvisatietheater

Improviseren kun je leren! We gaan het leuke van improviseren samen ontdekken. Ik geef jullie leerzame tips en gouden regels voor goede scènes. Die tips gebruiken we tiidens uitdagende en vernieuwende opdrachten/spellen.

Onze improvisatie workshops kunnen meerdere kanten op gaan. Zo kunnen we met "De vloer op" serieuzere scènes maken. Met theatersport gaan we meer de luchtigere kant op, met gegarandeerd spelplezier.

Creatief teambuilding

Een cast van een voorstelling is altijd een geoliede machine die een familie vormt. Het geheim: veel opdrachten die acteurs met elkaar doen om het teamgevoel te krijgen. Zo kunnen acteurs het maximale uit een voorstelling halen.

Ik gebruik deze opdrachten om bij groepen en bedrijven een teamgevoel te creëren. De opdrachten zijn niet echt gericht op het acteren, maar meer op het loskomen uit je eigen wereld, je openstellen voor de mensen om je heen. 

Doordat we dit op een creatieve manier doen, is het niet alleen leerzaam, maar ook leuk.

Acteren

Met je team of groep leren toneelspelen, dat kan! Met onze instapworkshop toneelspelen. Ik leer je de basiskneepjes van toneel en vertel leuke ins en outs van het acteren. Het belangrijkste natuurlijk: we gaan ook zelf aan de slag.

We schrijven of maken zelf een scène door middel van improvisatie of gebruiken een bestaande korte tekst. Het is superleuk om samen scènes te maken en die aan elkaar te presenteren. Zo leer je elkaar op een andere, creatieve manier kennen. Misschien ontdek je wel dat toneel echt iets voor jou is! 

Omdenken

Uit je comfortzone stappen. Je denkproces uitzetten. Jezelf anders leren kennen. Dat is wat theater allemaal kan doen en dat is ook wat ik doe. Ik ga jullie uitdagen met prikkelende opdrachten, die je gegarandeerd anders naar bepaalde dingen laten kijken.

Cursussen

Naast workshops geven wij ook zo nu en dan gespecialiseerde cursussen. Wij geven de cursussen acteren, stemacteren, theatermaken en theaterschrijven. Wij wisselen onze cursussen met elkaar af. Welke cursussen/specials we nu hebbe, zie je hieronder.

IN TONEEL KUN JE JEZELF HELEMAAL KWIJT 
ZO WORDT IK AL 10 JAAR GEZOCHT 

Wie zijn wij

Theater Net Even Anders presenteert vol trots het spetterende team! Met als eigenaardige eigenaar: Bennie Nieuwenhuis (even uw muis of telefoon loslaten en klappen!).

 

In de filmpjes vertellen we graag meer over onszelf. Wij als erkend leerbedrijf voor de opleiding Artiest Theater, zien stagiairs ook als teamleden, dus die moeten we helaas ook voorstellen. 

Bennie Nieuwenhuis

Eigenaar(dig), creatief coach regisseur, Workshops

Mandy Duister

Stagiaire

Madelief Visser

Stagiair

Sorry voor de mensen die zeiden 
dat ik het niet kon ik heb het toch gedaan!

  reacties  

Onze klanten en opdrachtgevers

Ik werk en heb gewerkt op veel verschillende plekken.

Ooit begonnen als acteur, waarbij ik in veel verschillende producties heb gespeeld. Daarna als regie-assistent bij meerdere theatermakers, waaronder bij een theatermaker die voorstellingen voor avonturenpark Hellendoorn heeft gemaakt. Tussendoor was ik entertainment leidingevende op diverse campings in Nederland. Vervolgens ben ik mijn eigen droom gaan najagen en heb ik theater en zorg gecombineerd. Ik ben nu theatercoach en theatermaker en doe dit onder andere bij verschillende doelgroepen bij het Leger des Heils. In de zomer verlaat ik dit mooie land om theater te maken met kinderen met autisme in de Verenigde Staten, wat ik nu al een aantal jaren doe.

Theater Net Even Anders is, net als ik, overal en nergens, maar waar ik ben geweest, heb ik een indruk achtergelaten. 

Mijn energie, enthousiasme, gedrevenheid en passie zorgen ervoor dat, waar ik ook werk, dat het werkt.

 

Onze opdrachtgevers  

- Summit Camp, Honesdale, PA, Verenigde Staten       

- Leger des Heils W&G Overijssel, Zwolle      

- Haas en Konijn, re-integratiebureau (creatieve coaching)

- Menzis zorgverzekeraar (workshops)

- Stichting WIJZ (voorstelling/project)

Onze bewijzenkast

WE HEBBEN HET WEL GEMAAKT IN HET THEATER

YOUTUBE FILMPJES SNELKLIK

SOMS HEEFT IEMAND EEN EXTRA OOR NODIG 
NIET EEN LOS OOR MAAR EEN OOR DIE LUISTERt

Wat mag dat kosten?

Zie maar eens een prijs te verzinnen als je maatwerk levert. Aangezien wij met met zorginstanties werken, hebben wij een scherp tarief. 

Voor theatergroepen en koren werken wij op projectbasis en spreken wij een tarief per repetitie, alsmede het aantal repetities af.

Dit geldt ook voor onze coachingstrajecten. We kijken niet naar wat er niet kan, maar naar wat er wel mogelijk is binnen een realistisch budget.

 

We houden niet van rompslomp en daarom vermelden wij prijzen altijd inclusief btw.

Wij werken volgens het Bennieistische 4-stappenplan:

vraag naar idee

Jij komt met een vraag, voorstel, idee voor een project. 

alles op maat

Net als ons product. wordt onze prijs op maat gemaakt op basis van een uurloon.

heldere afspraken

je krijgt een makkelijk overzichtelijke overzicht met de gemaakte (prijs) afspraken plus onze algemene voorwaarden.

zonder gezeur

Als je akkoord bent gaan wij aan de slag voor jou en krijg je tijdens de werkzaamheden een digitaal factuur. geen papier dus meer plezier

Contact

Waar wacht je nog op? Neem contact met ons op! 

 

Of kijk bij onze gezellige vraagbaak of je vraag er tussen staat.

Klik hier voor de veelgestelde vragen!

Bezoekadres alleen op afsrpaak

Ruysdaelstraat 63
8021 DN Zwolle

Ons zonder IRRITANT keuze menu telefoonnnummer

06-83313364

De modernste postduif van nederland

postduif@theaternetevenanders.nl